Wie zoeken we?

Voor het onderzoek zoeken we 90 mensen met Milde Cognitieve Stoornis (MCS) (Klik hier voor een uitleg over MCS). Als u denkt dat u MCS heeft en wilt meedoen aan het onderzoek, krijgt u bij de eerste afspraak  een neuropsychologische test, waarbij gekeken wordt of u inderdaad MCS heeft en deel kunt nemen aan de volgende dagen. Binnen een dag na de eerste afspraak zullen wij u telefonisch laten weten of u verder mee kunt doen met het onderzoekIn dat geval wordt ook een gesprek met een neuroloog ingepland.

 


 

Wanneer kunt u niet deelnemen aan het onderzoek?

Vooraf aan het onderzoek vult u twee veiligheidheidsformulieren voor MRI en voor neurostimulatie in. Aan de hand van wat u heeft opgegeven, beoordeelt de onderzoeker of uw gezondheid niet in gevaar wordt gebracht tijdens het scannen of tijdens de tACS-behandeling. Tandheelkundige vullingen zijn geen bezwaar.

U kunt niet deelnemen aan het onderzoek als u aan een van de volgende voorwaarden voldoet:

 1. Als u jonger bent dan 50 jaar
 2. (Geschiedenis van) psychiatrische of neurologische ziekten, anders dan MCS
 3. MRI onverenigbare implantaten, zoals een pacemaker, insulinepomp, spiraaltje met koper, niet verwijderbare piercings
 4. Als u ooit geopereerd bent aan hersenen, oren, ogen, hart of bloedvaten. Dit in verband met de mogelijke aanwezigheid van metalen implantaten of vaatclips in uw lichaam
 5. Als u ooit een metaalsplinter in het oog hebt gehad
 6. Tatoeages die rode (ijzer)pigmenten bevatten omdat deze reageren in de MRI-scanner
 7. Als u bang bent in kleine ruimtes (claustrofobisch). Dit in verband met de tunnel waar u tijdens de MRI-sessie tot uw middel in komt te liggen
 8. Gebruik van drugs of overmatig alcohol gebruik (meer dan 2 glazen per dag)
 9. Als u van eventuele klinische afwijkingen die mogelijk zouden kunnen worden ontdekt niet op de hoogte gesteld zou willen worden
 10. Neurologische problemen in het verleden of het heden (inclusief hersenchirurgie, infarct, beroerte en het gebruik van medicijnen die het risico op een beroerte zouden kunnen verhogen)
 11. Ernstige hoofdhuidverwondingen

Als u bij een van deze dingen twijfelt of dit bij u van toepassing is, dan kunt u een mailtje sturen naar INFO@COGMAX.NL met uw vraag.

 


 

Wat bieden we?

Voor deelname aan het totale onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 100,-. 

Indien u reiskosten maakt om naar het onderzoekscentrum te komen, zullen deze worden vergoed op basis van het openbaarvervoertarief. Mocht u per auto komen, dan vergoeden wij u ook de parkeerkosten. Gezien de beperkte duur van het onderzoek worden geen verblijfskosten vergoed.

Mocht u zich tijdens het onderzoek terug willen trekken, dan vergoeden wij alleen de parkeer- en reiskosten.

Als u deel neemt aan de optionele sessie, ontvangt u hiervoor een aanvullende vergoeding van € 25,- en een reiskostenvergoeding.

cropped-logo-umcg-neuroscience3.png